Florian Vyasa seizaAl gedurende mijn studies elektrisch ingenieur in de 90’s, werd me duidelijk dat mijn toekomst zich niet op het technische vlak zou situeren, maar dat het iets zou worden met mensen en menselijk contact. Ik wist alleen nog niet wat…
Toen ik afgestudeerd was, kwam ik in contact met Shiatsu – en ik was meteen verkocht. Dit zou en moest ik leren!
Zo begon ik dus begin 1999 aan de 2 1/2 jaar lange opleiding om Shiatsu beoefenaar te worden in de Yoga and Shiatsu school “Yoshi” in Düsseldorf, volgens de richtlijnen van de Duitse Stichting voor Shiatsu (GSD).
Reeds bij het begin van de Shiatsutraining bracht een van mijn leraren me in contact met Yoga. Toen had ik nog sterke vooroordelen tegen Yoga en spiritualiteit in het algemeen, maar het was gelukkig te laat: het was de tweede keer dat me zo intens zo iets moois overviel, dat het duidelijk meer was dan gewoonweg fascinatie.
Vanaf de eerste dag begon ik Yoga voor mezelf te beoefenen, door het volgen van seminaries en lessen en ik verslond de literatuur over deze eindeloze zee van Yoga.
Toen ik de Yoga meester Shri Yogi Hari ontmoette, die later mijn Yogameester (of Guru) zou worden, wist ik dat ik mijn baan als ingenieur zou opzeggen om me te laten onderdompelen in de studies en een leven van Yoga.
Ik trok mezelf terug gedurende twee jaar in het Yogacentrum, de Ashram van Shri Yogi Hari te Florida en ik deed er de Yogalerarenopleidingen die alle aspecten van Yoga omhelsen. Nadien begon ik zelf les te geven aan de cursisten die er een opleiding kwamen volgen en hielp ik mee de Ashram uit te bouwen. Maar bovenal kreeg ik de onschatbare gelegenheid om permanent in persoonlijk contact te leven met een nog levende Yogameester en zijn student te zijn.
Ondertussen leef ik in Brugge, België, samen met mijn vrouw Gauri en 3 kinderen: Haroun, Linus Arjun en Anna Anandi. We willen een leven van Yoga leiden en dit ook delen met anderen.

Verdere vormingen

Workshops met Shiatsu meester Kishi Sensei (Seiki Soho).

Cranio-Sacrale Therapie (CST1-4), Upledger Instituut Duitsland.

Dank

Terugkijkend (maar ook vooruitziend) voel ik heel veel dankbaarheid ten opzichte van mijn leraars:

Christananda K. Sydow voor zijn levendig en diepgaand Shiatsu-onderricht en voor zijn introductie in de Yoga;

Ulrich W. With voor zijn hartverwarmend en helder onderricht in Shiatsu;

Jutta Qu’ja Hartmann voor het ongebonden en onbaatzuchtig doorgeven van haar kennis van vele fronten, en ook om er gewoon te zijn.

Shri Yogi Hari voor het onvoorwaardelijk delen van zijn onmetelijke schat aan ervaringen en voor zijn liefde.

Kishi Sensei voor meesterlijke helderheid, eenvoudigheid en warmte voorbij alle vormen.