Cranio behandeling aan hoofd en schouders

De sleutel van elke cranio-sacrale behandeling is aandacht. Onvoorwaardelijke aandacht creëert een veilige sfeer in die je je kan openen, in die je er kan zijn met alles wat er is. Zo kan genezing op diepste vlakken gebeuren.

Wat doet craniosacraal therapie?

Cranio creëert ruimte,
Ruimte binnenin je, ruimte voor jou.
Er is ruimte nodig om te groeien, te genezen en te leven.

Je lichaam heeft het vermogen om zichzelf te genezen.
Dit genezingsproces gebeurt in jou, door jou.
Artsen en therapeuten kunnen deze zelfherstellende processen alleen maar ondersteunen.

Cranio creëert heel effectief ruimte voor de zelfgenezingsmechanismen.
Deze mechanismen zijn inherent aan alle systemen van je lichaam. Ze streven permanent naar dynamisch evenwicht, efficiëntie en harmonie.
Dit is wat we genezing noemen.

Cranio behandeling, detail van handen

De handen zijn de enige tools van de cranio-sacrale therapeut. De handen luisteren en begrijpen, verbinden en beschutten. Ze creëren een veilige ruimte en nodigen uit, los te laten.

Wat is het craniosacraal systeem?

Ons centrale zenuwstelsel, de hersenen en het ruggenmerg, is omgeven door de voortdurend vernieuwde vloeistof die het voedt en beschermt. Deze vloeistof zit in ons binnenste bindweefsel (fascia), een drievoudig membraansysteem. Dit alles zit veilig ingebed in botten: de schedel en de wervelkolom.
Deze elementen samen zijn het craniosacraal systeem. Het wordt aangesproken door dit effectieve type lichaamswerk, de craniosacraal therapie.
Het craniosacraal systeem dankt zijn naam aan de locatie tussen de schedel (cranium) en het heiligbeen (sacrum) aan de basis van de wervelkolom.
Hoewel het craniosacraal systeem doorgaans minder bekend is, herkennen artsen en wetenschappers zijn functie en belang meer en meer.

Hoe werkt craniosacraal therapie?

Craniosacraal therapie is een zeer subtiele en zeer diepgaande vorm van lichaamswerk.
Cranio richt zich op het craniosacraal systeem via de omliggende botstructuren en de fascia die ons hele lichaam doordringt.
Het craniosacraal systeem beïnvloedt alle andere systemen en delen van het lichaam. Blokkades daarin kunnen heel verschillende symptomen tot gevolg hebben.
Omgekeerd worden belemmeringen in de periferie (benen en bekken, schouders en armen en gezichtsbeenderen) weerspiegeld in het craniosacraal systeem.
Dit verklaart waarom craniosacraal therapie voor veel verschillende aandoeningen kan worden toegepast.

Cranio behandeling aan het hoofd

Het hoofd speeld een centrale rol in de cranio-sacrale therapie. De schedel = cranium bestaat uit 22-30 botten en bevat de koningin van ons centraal zenuwstelsel: de hersenen. Onder andere va de schedelbotten kan de cranio-sacrale therapeut met het centrale zenuwstelsel contact opnemen en zo diepliggende spanningen oplossen.

Hoe ziet een craniosacraal behandeling eruit?

Tijdens een behandeling lig je helemaal gekleed op een comfortabele, zachte massagetafel.
Door middel van verschillende diagnosemethoden worden blokkades in het craniosacraal systeem en de periferie gevonden.
Spanningen van spieren en verharding van fascia die de bloedvaten, lymfe, spinale vloeistof, organen enz. beperken worden opgelost.
Een van de belangrijkste principes van cranio is dat de behandelende handen altijd zacht zijn en luisteren. Ze staan in contact ​​met het behandelde weefsel. Bewegingen worden nooit van buitenaf gedwongen, maar gebeuren van binnenuit. Zo nodigen de handen van de cranio-beoefenaar de cliënt altijd stilletjes uit om onnodige spanningen los te laten.
Dit creëert een gevoel van veiligheid, van volledig geaccepteerd zijn, en opent de deur om diep te ontspannen. De zelfgenezingsmechanismes kunnen zo veel beter hun werk doen.
Er wordt een lichte druk uitgeoefend met de handen op uw lichaam, afhankelijk van de spanning in het behandelde weefsel.
Je kunt tijdens een sessie verschillende gemoedstoestanden ervaren. Vaak is dit een zeer diepe, ontspannen en comfortabele gemoedstoestand, een toestand tussen wakker zijn en diepe slaap. Lang vergeten herinneringen kunnen terug naar boven en verwerkt worden. Het is ook mogelijk dat energien van een fysieke of emotionele impact vrijkomen, die in het lichaam opgesloten zitten. Zo kan diepe genezing plaatsvinden.

Cranio behandeling van achterhoofd en nek

Voor het centrale zenuwstelsel is de overgang tussen schedel en wervelkolom een cruciale plek. Hier treden vaak verspanningen op, ook omdat we ons hoofd de hele dag moeten dragen en vaak “veel aan ons hoofd hebben”. De cranio-sacrale technieken aan het hoofd kunnen doelgericht ruimte scheppen en verademing bezorgen die in het hele lichaam voelbaar is.

Duur en prijs

Een behandeling is 60 – 75 minuten lang.

1 behandeling kost 70€.

Neem contact op om meer te komen weten of een afspraak te maken!