Wat doet cranio-sacrale therapie?

Cranio creëert ruimte,
Ruimte binnenin je, ruimte voor jou.
Er is ruimte nodig om te groeien, te genezen en te leven.

Je lichaam heeft het vermogen om zichzelf te genezen.
Dit genezingsproces gebeurt in jou.
Artsen en therapeuten kunnen deze zelfherstellende processen alleen maar ondersteunen.

Cranio creëert heel effectief ruimte voor de zelfgenezingsmechanismen.
Deze mechanismen zijn inherent aan alle systemen van je lichaam. Ze streven permanent naar dynamisch evenwicht, efficiëntie en harmonie.
Dit is wat we genezing noemen.

Wat is het craniosacraal systeem?

Ons centrale zenuwstelsel, de hersenen en het ruggenmerg, is omgeven door de voortdurend vernieuwde vloeistof die het voedt en beschermt. Deze vloeistof zit in ons binnenste bindweefsel (fascia), een drievoudig membraansysteem. Dit alles zit veilig ingebed in botten: de schedel en de wervelkolom.
Het geheel van deze elementen wordt het cranio-sacrale systeem genoemd, dat wordt aangesproken door dit effectieve type lichaamswerk, de craniosacrale therapie.
Het cranio-sacrale systeem dankt zijn naam aan de locatie tussen het dak van de schedel (cranium) en het heiligbeen (sacrum) aan de basis van de wervelkolom.
Hoewel het craniosacraal systeem doorgaans minder bekend is, herkennen artsen en wetenschappers zijn functie en belang meer en meer.

Hoe werkt cranio-sacraal therapie?

Cranio-sacrale therapie is een zeer subtiele, maar diepe vorm van lichaamswerk.
Het richt zich op het cranio-sacrale systeem via de omliggende botstructuren en de fascia die ons hele lichaam doordringt.
Omdat het craniosacrale systeem alle andere systemen en delen van het lichaam beïnvloedt, kunnen blokkades daarin verschillende symptomen tot gevolg hebben.
Omgekeerd worden belemmeringen in de periferie (benen en bekken, schouders en armen en gezichtsbeenderen) weerspiegeld in het cranio-sacrale systeem.
Dit verklaart waarom craniosacrale therapie voor veel verschillende aandoeningen kan worden toegepast.

Hoe ziet een craniosacrale behandeling eruit?

Tijdens een behandeling lig je helemaal gekleed op een comfortabele, zachte massagetafel.
Door middel van verschillende diagnosemethoden worden blokkades in het cranio-sacraal systeem en de periferie gevonden.
Spanningen van spieren en verharding van fascia die de bloedvaten, lymfe, spinale vloeistof, organen enz. beperken worden opgelost.
Een van de belangrijkste principes van cranio is dat de behandelende handen altijd zacht zijn, luisteren, in contact staan ​​met het behandelde weefsel. Bewegingen worden nooit van buitenaf gedwongen, maar gebeuren van binnenuit.
Zo nodigen de handen van de cranio-beoefenaar de cliënt altijd stilletjes uit om onnodige spanningen los te laten.
Dit creëert een gevoel van veiligheid, van volledig geaccepteerd zijn, en opent de deur om diep te ontspannen en de zelfgenezingsmechanismes hun werk te laten doen.
Er wordt een lichte druk uitgeoefend met de handen op uw lichaam, afhankelijk van de spanning in het behandelde weefsel.
Je kunt tijdens een sessie verschillende gemoedstoestanden ervaren. Dit kan een zeer geconcentreerde, ontspannen en comfortabele gemoedstoestand zijn, een diepe slaap, maar ook een vrijzetting van emoties kan optreden.

Duur en prijs

Een shiatsu behandeling duurt 60 – 75 minuten en kost 60 €.
Een reeks van 6 behandelingen in regelmatige afstanden wordt aanbevolen en is voldoende om in veel gevallen een diepe en permanente verbetering te bereiken.
Een kaart voor 6 behandelingen is beschikbaar voor de prijs van 5.